Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο Δρ. Βασίλειος Καλλές είναι Γενικός Χειρουργός - Χειρουργός Μαστού. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Σήμερα, υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως Επιμελητής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Παράλληλα , ασκεί κλινικό έργο στο Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας και τη Μονάδα Μαστού του Mediterraneo Hospital.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στη Χειρουργική, εκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία και την Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού στα διεθνούς φήμης Νοσοκομεία St George’s University Hospital, London, UK και Basingstoke and North Hampshire Hospital, Basingstoke, UK, καθώς και στη Μονάδα Μαστού του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών (Διευθυντής: Καθ. Γ. Ζωγράφος). Επίσης, στα πλαίσια της εκπόνησης της Διδακτορικής του Διατριβής με ερευνητικό αντικείμενο τον Καρκίνο του Μαστού, διετέλεσε συνεργάτης της Μονάδας Μαστού της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής, ολοκληρώνοντας σημαντικό ερευνητικό έργο. Τον Ιούλιο του 2014 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Παράλληλα, τον Οκτώβριο του 2014 ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές σπουδές του με αντικείμενο την «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική», λαμβάνοντας τον αντίστοιχο τίτλο του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Βασίλειος Καλλές - Μαστολόγος - Χειρουργός Μαστού: ο καλύτερος μαστολόγος στην Αθήνα με κορυφαίες διακρίσεις

Στο επιστημονικό του έργο συγκαταλέγονται 62 δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 130 ανακοινώσεις σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια, καθώς και συμμετοχή σε διεθνείς, πολυκεντρικές μελέτες με αντικείμενα Χειρουργικής Μαστού (Αποκατάσταση Μαστού μετά από Μαστεκτομή, Ογκοπλαστικές Τεχνικές Διατήρησης Μαστού) και Γενικής Χειρουργικής. Είναι κάτοχος τίτλου σπουδών με αντικείμενο τον Σχεδιασμό και την Ερμηνεία Κλινικών Μελετών από την κορυφαία παγκοσμίως Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins University των Ηνωμένων Πολιτειών, και για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με 8 εθνικά και 2 διεθνή βραβεία και επαίνους, καθώς και με «Εύφημο Μνεία» από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται τόσο στη βασική και κλινική έρευνα του καρκίνου του μαστού, όσο και στην ανάπτυξη πρωτοκόλλων βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με παθήσεις του μαστού.

Βασίλειος Καλλές - Γενικός Χειρουργός / Χειρουργός Μαστού / Κορυφαίος Μαστολόγος

Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας. Τέλος, είναι κάτοχος, κατόπιν εξετάσεων, του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Χειρουργικής Μαστού (Fellow of the European Boards of Surgery, Qualification in Breast Surgery).

Ο Γενικός Χειρουργός - Χειρουργός Μαστού Βασίλειος Καλλές διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, ενώ παράλληλα εξετάζει στην Κλινική Μαστού του Mediterraneo Hospital στη Γλυφάδα και στο Ιδιωτικό Πολυϊατρείο MediCenter στην Κόρινθο.